Blog

40 plus

16-jun-2020 | Blog | 0 Reacties

3 Jaar geleden werd ik 40. Een dag die ik niet wilde vieren. Mijn jeugd was voorbij, nu hoorde ik bij de ouderen.
Volgende week word ik 43, en zie ik in dat ik het zo ontzettend mis had.
40+ zijn  is leuk.
Ik voel me totaal  niet oud en ik merk dat ik de twintigers en dertigers nog erg goed bijhoud in hun doen en laten.
Ik ga graag op stap en rol als laatste het café uit, kan er geen genoeg van krijgen. Ik merk dat ik wat langer nodig heb om bij te komen na een wilde nacht, maar het weerhoud me er niet van om te gaan.
Maar ook de vijftigers en ouder nemen me nu serieus. Ik ben niet meer die snotneus die pas komt kijken. Ik heb  ondertussen ook al mijn portie levenservaring.
Mijn kinderen zijn al wat groter, dus ik krijg ook weer meer tijd voor mezelf.Ook qua gevoel is het anders. Ik maak me niet meer druk om kleine dingen. Ik heb nog steeds puistjes, denk toch de jeugd die er nog inzit.
Maar de rimpels liggen ook al op de loer.Waar dit vroeger redenen waren om onzeker te worden boeit het me nu niet meer. Het maakt mij tot wie ik ben.
Ik zorg goed voor mezelf, heb nog nooit zoveel gesport als nu.
Zit lekker in mijn vel.
Ik ben zoals ik ben..en ik ben goed. Waar ik me vroeger nog kon druk maken of anderen me ook wel leuk vonden , maakt me dat nu niet meer zoveel uit. Het is mooi meegenomen als mensen me aardig vinden, maar zolang ikzelf en de mensen van wie ik houd me  waarderen en trots op me zijn, vind ik het prima.
Ik zorg, heb lief, maak fouten, los ze op, en probeer er voor iedereen te zijn..
Ja..ik mag er zijn..
Dat 40+ is zo gek nog niet..

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.